Lokacija:
Franjevačka 1
Koprivnica 48000
Tel:  048/642-160

DOGAĐANJA U ŽUPI

DAN ŽIVOTA

Hitova: 200
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Dan života, što ga Katolička Crkva u Hrvatskoj slavi prve nedjelje u veljači, svojom važnošću i aktualnošću tiče se svakog čovjeka kao takvoga pa je on izazov svakom čovjeku pojedincu, a osobito svim odgovornima u društvenoj i crkvenoj zajednici. Dan života za sve dobronamjerne ljude, bez obzira na sve njihove različite pripadnosti ili nepripadnosti, poziv je na zauzimanje stava prema neprijepornoj činjenici da je i u našem društvu sve prisutnije razorno djelovanje "kulture smrti" nasuprot "kulturi života". To je osobito prisutno u postupcima kojima se sprečava začeće novog života i ubija još nerođeni život (opravdavajući to pravom žene na vlastitu odluku o svom tijelu!?). Postoje u Hrvatskoj skupine koje zastupaju na području seksualnosti ponašanje lišeno svake odgovornosti, djeluju i skupine liječnika koji su se zakleli da će promicati život, a koji beskrupulozno odlučuju kojem će zametku dopustiti da se razvije i da živi a koji će osuditi na smrt; radi dobre zarade, eksperimentiraju s jajnim stanicama, spermijima, zamecima i ženama željnim poroda...

Prava čovječnost dosljedno poštuje i štiti baš svaki ljudski život i zauzima se za odgovorno i etično ponašanje prema cjelokupnome otajstvu ljudskoga života u svim fazama života.

Dan života potiče nas da poštujemo, njegujemo, štitimo i pomažemo svaki ljudski život od začeća do naravne smrti te poziva sve vjernike da mole za život, osobito onda kad je on ugrožen. Obilježavanje Dana života, koji se ove godine slavi u nedjelju 02. veljače, stavlja naglasak, u okviru govora o "novom feminizmu" na ulogu žene i majke, nositeljice i rađateljice života.