Lokacija:
Franjevačka 1
Koprivnica 48000
Tel:  048/642-160

DOGAĐANJA U ŽUPI

Poštovani!

Hitova: 156
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Evo i drugog Župnog listića koji vam šaljem na ovaj način. Kažu da nada umire posljednja pa se svi mi nadamo da smo bliže ublažavanju ovih mjera koje su sigurno mnoge sačuvale od zaraze, ali i sve nas opteretile trajnim boravkom u zatvorenom prostoru. Mnogi kažu da je to bila dobra prilika da "otkrijemo" jedni druge ta da vidimo da smo jedni drugima potrebni posebno u obiteljskom krugu. 

Na našoj web stranici www.ofm.hr/koprivnica imamo nekoliko novosti. Za prvopričesnike donosimo kratke kateheze koje nam je ponudio naš župljanin Josip Lončar na čemu mu zahvaljujem. Nastale su u Španjolskoj, ali vjerujem da mogu biti pomoć prvopričesnicima kao i njihovim roditeljima. Pet minuta dnevno nije puno vremena, ali ako se ozbiljno prati može biti od velike koristi dok ne nastavimo sa redovitim župnim vjeronaukom. Usput da kažem da je svima jasno da predviđena Prva pričest 3. svibnja neće biti, nego ćemo na vrijeme dogovoriti novi termin. jednako je tako i s podjelom svete potvrde.

 Za naše sudionike, a preporučamo to i drugima, iz skupine 60+ voditeljica gđa Danijela Vrtiprah pripravila je jednu prezentaciju koja se nalazi isto na našoj web stranici u okviru 60+.

 Dok je crkva zatvorena za bogoslužje na hodniku kod kipa sv. Antuna nalazi se aktualni broj Glasa koncila tako da svatko tko je željan može ga tamo nabaviti, a novac (10,00 kn) staviti u škrabicu gdje inače stavljate novac za lučice koje tamo palite. 

Nadajmo se da će uskoro ponovno biti moguće sudjelovati na misnim slavljima po našim crkvama, pa tako i u našoj sv. Antuna. Malo je čudno da se najavljuje otvaranje mnogih subjekata koji su sigurno potrebni čovjeku, ali nitko ne spominje otvaranje crkava za redovitu službu. Vjerujemo da je to možda previd onih koji o otme odlučuju - možda zato jer sami ih ne koriste previše!

 Do sljedećeg javljanja neka vas prati Mir i dobro! Vaš župnik o. Marijan