Lokacija:
Franjevačka 1
Koprivnica 48000
Tel:  048/642-160

KLANJANJE 15. 05. 2019.

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

   Isuse dok Te dodirujem svojim srce, tim velikim dijelom mene, u koji dolaziš Ti, da mi daruješ život, mir radost, dobrotu, zahvaljujem Ti za svoj život koji je od tebe poslan. Zahvaljujem Ti za sve što živi i postoji oko mene. Za svaku kapljicu rose koja sja na Tvojem suncu. Za zrak koji udišem. Za mjesec i zvijezde koje mi noću obasjavaju moj put. Za ptice koje se i tebi raduju. Zato Ti dolazim i večeras u ovaj Tvoj dom, da Ti rečem HVALA TI i da TE VOLIM ISUSE. Hvala Ti Duše Sveti, što vodiš moj život. Što ulaziš u svaku moju situaciju i vodiš ju onako kako je za mene najbolje. I ovdje u Tvojem domu, osjećam kako nebo otvara ta čudesna vrata raja, kroz koja mi je ući na svakoj svetoj misi i u ovome klanjanju i svakom našem susretu s Tobom uskrslim…………….. Ivan nam ovih dana prenosi Tvoju riječ: Tko na vrata pastira ulazi, tome vratar otvara vrata i oce slušaju Njegov glas. A kad ih izvede, pred njima ide i ovce idu za Njim, jer poznaju Njegov glas. O moj Isuse, evo Ti tvoje ovce. Tu smo toliki, a prepuno ih je još koji su vani, koji  lutaju u mraku obiteljskog života bez molitve i nedjeljnih susreta s Tobom, u prepunim kafićima i buci ovoga svijeta i više ne vide izlaza. Pronađi ih Isuse i njima otvori svoja vrata. I za njih te molim ovoga časa. Pozovi ih milosrdni Isuse. Neki će se sigurno odazvati. Hvala Ti Isuse, dobri pastiru.

  Isuse, u milosnom smo vremenu od Tvojeg uskrsnuća do duhova. Pažljivo slušam Očeve riječi koje Otac izgovara Tvojim ustima, a Duh Sveti oživljava i daruje se nama preko Tvojih svećenika, za koje ti zahvaljujemo i molimo za njih. Danas nam govoriš za sebe: Ja sam –SVIJETLOT- dođoh na svijet, da ni jedan koji u mene vjeruje, u tami ne ostane. I da nisi došao suditi mene i moja nedjela, već da me spasiš. Nisu Ti bitni moji grijesi, već JA. Znaš Isuse, da se toliko puta nađem u tom mračnom tunelu na svojem putu, kroz koji moram proći, a da bi Tebi zavapila, i da bih bila još bliže Tebi. Ali i u tom tunelu postoji izlaz. Baš kao što prolazim tunelom SV Roka, a ono na kraju tunela, jaka svijetlost, sunce, more. Znam da je tako i u mojem životu. No ipak želim Isuse brzo izaći iz svoje depresije, neke patnje, boli, besmisla……i pojuriti na taj izlaz na kojem me čekaš TI i Tvoje raširene ruke u svijetlosti koja obasjava moje čitavo biće…….. i to svijetlo sja u rukama svećenika, po sili Duha Svetoga, a onda dolazi u moje srce, moj duh i tijelo. Oživljava ga i čini nešto novo, oblaci mi čiste haljine, pere me, miluje me…..To svijetlo sja u komadiću ovoga kruha i kapljici vina. I tako sam Ti radosna Isuse, kada se nađem među mnoštvom ljudi i svi mirno i tiho gledaju u taj komadić kruha, koji postaje Tvoje uskrslo tijelo i krv za spas svakoga čovjeka. I radosno gledam kako toliki slikaju uzdignut taj komadić kruha na Tvom oltaru, da  bi i drugima pokazali i rekli: VIDITE, OVDJE STANUJE ŽIVI BOG KOJI SPAŠAVA ČOVJEKA!!!! O moj Isuse, nauči me kako da govorim drugima o Tebi i da ih pozovem na ovaj izvor nepresušne Ljubavi koja teče sa oltara, po rukama svećenika već preko 2000 god i teći će do Tvojeg dolaska, jer si rekao ja sam s vama do svršetka svijeta. Upali i u meni to svijetlo za ovim stolom Tvoje riječi, stolom  kruha i vina, jer znam da samo to svijetlo može upaliti, svijetlo onoga pored mene i osvijetliti put tolikima u mojoj župi, mojem gradu, školama, bolnicama…………………. O raspeta Ljubavi, u Tvoje raširene ruke u koje stane čitavo čovječanstvo, želim ovoga časa staviti baš svakog čovjeka. Prisloniti ga Tvome srcu, da bi osjetio Tvoje milosrđe i Tvoj dodir koji liječi, prašta, povija rane, miluje, podiže i govori: USTANI I HODAJ DALJE MOJOM SNAGOM DO CILJA.

   Isuse, lijepo mi je ovdje biti, ali poći mi je svojoj kući. Zaviri još dublje u moje srce i vidi ima li još u njemu nekog tereta koji ne pripada meni. Ima li u njemu još neka mrlja i sjena, koja ne dopušta Tvome svijetlu da uđe i Tvoja radost i mir zavladaju mojim srcem? Ukloni to od mene Isuse, jer ja se borim sa time i neznam kako, a htjela bi biti tvoje veliko i radosno dijete. Znaš i sam Isuse, da nas toliko puta pozivaš: Dođite k meni svi vi umorni i opterećeni i JA ĆU VAS ODMORITI……………. Dođite svi vi gladni i žedni Ljubavi i ja ću vas nahraniti i napojiti…………………….. O, hvala Ti moj Isuse, što k Tebi UVIJEK mogu doći i bez novaca. Doći kao prosjak Tvoje Ljubavi i Dobrote, Tvoje Istine i Ljepote. I u tom susretu uvijek me čeka Tvoja ispružena ruka, baš po rukama svećenika. Na meni je samo da Te uzmem čitavog, uskrslog u svoje srce i onda kao i večeras, zamolim Te da me blagosloviš na odlasku. Da mirno  pođem svojoj kući i u svaki svoj dan. I da ne zaboravim da Ti hodaš mojim nogama po ovoj zemlji, misliš mojim mislima, govoriš mojim ustima, radiš mojim rukama, gledaš mojim očima  i ljubiš mojim srcem. Hvala Ti Isuse što si me u nekom trenutku pronašao na mojem putu i što me neprestano pronalaziš i vračaš na pravi put. HVALA TI što me toliko ljubiš, a ja to nisam ničim zaslužila. AMEN

 

KLANJANJE 24. 4. 2019.

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Pozdravlja Te moj uskrsli Isuse, koji svojim uskrsnućem imaš vlas nad nebom I zemljom. Po ovome komadiću kruha i kapljicama vina, Tvoje je uskrslo tijelo ušlo u moje tijelo i svaka moja stanica te osjeća. Želim biti svjesna Isuse, da Tvoja duša i  moja postaju jedno. Ti u meni, ja u Tebi. Hvala Ti Isuse, što si me ovih dana, poveo duhom sa mnoštvom kršćana, kroz Veliki petak, a onda me ostavio u svojoj i Tvojoj tišini Velike subote, da bi radosno dočekala Tvoje uskrsnuće.  Tako snažno osjećam Isuse, kako svakome od nas progovaraš: Mir tebi, čije je srce uznemireno. Mir tebi, koji se bojiš budućnosti, koji si usamljen, tužan, koji možda nemaš posao, zdravlje. Mir tebi koji si umoran i opterećen…… MIR TEBI, donosim i večeras ja tvoj prijatelj Isus…… Zagledaj se u moje uskrslo lice, moj pogled upućen je tebi, moje uskrsle ruke su žive, poslušaj moje žive riječi…..TO SAM JA TVOJ USKRSLI ISUS U TEBI, ISPRED TEBE  I PORED TEBE. Vidiš li me?.....Da vidim Te Isuse, u tolikoj braći oko mene. Hoćeš li ćuti Isuse, kako sam doživjela Tvoje uskrslo jutro? I ja sam se duhom zagledala u Tvoj prazan grob zajedno s Marijom Magdalenom i ženama, kako bi i ja čula kako im progovaraš: ZDRAVO! Žene su potrčale k Tebi, obujmile Tvoje noge i pale ničice da Ti se poklone. Tada si im rekao: Ne bojte se! Idite i javite mojoj braći da pođu u Galileju. Ondje će me vidjeti. O moj Isuse, želim se i ja ovoga časa baciti do Tvojih nogu, dotaknuti Tvoje uskrsle ruke, Tvoje probodene rane, čuti kako Tvoje srce kuca u mojem srcu i osjetiti kako više nisam sama. Hvala Ti za toliku Ljubav koju mi donosi Tvoje uskrsnuće i nastavlja se neprestano darivati za ovim Tvojim stolom riječi i stolom kruha i vina…………………….

Znam Isuse da si poradi mene sišao na zemlju, uzeo ljudsko tijelo, prošao muku Velikog petka, a onda uskrsnuo da bi i moj život oživio u tebi, da bi postala nova, bolja, radosnija, snažnija. Ali, znaš Isuse da nikad neću biti savršena. Uvijek postoji nešto što mi ne dopušta da Ti budem tako blizu. Tebi je Isuse poznat i svaki kamen koji pritišće moje srce i koji neda, da u njega uđe svijetlo Tvojega uskrsnuća. Odvali Isuse i taj moj kamen i od mene, jer želim biti radosna, slobodna, ljubljena, sigurna i smirena u Tvojoj blizini. Daruj mi novo srce u svome srcu. I pomozi mi Isuse, da tim mojim srcem shvatim, da je svaka euharistija i blagovanje Tvoga tijela i Tvoje krvi, za mene i moj uskrs, moj uvijek novi početak u koji moram uroniti da bi oživjela i bila nova. Zato Ti neizmjerno zahvaljujem za svakog Tvojeg svećenika, koji je sve ostavio radi Tebe i čovjeka. Blagoslovi ih i čuvaj u svome srcu. Još te molim Isuse, preuzmi vlast nad mojim poslovima, mojim strahovima, mojim situacijama,  brigama………….. Hvala Ti Isuse što si i svojim uskrsnućem i Ti meni otvorio svoja vrata, da slobodno uđem u Tvoje kraljevstvo, već ovdje na zemlji. I podari mi barem mrvicu vjere Marije Magdalene i onih žena, Petra i Tvojih učenika, koji su imali susrete sa Tobom uskrslim.  Znam da moja vjera može neprestano rasti i jačati jer svojim uskrsom, Ti nisi nikuda otišao, već si ostao s nama pod prilikama ovoga kruha i vina. HVALA TI ISUSE.

Isuse, razmišljam o današnjoj Tvojoj riječi i duhom gledam Petra i Ivana, kako ulaze u Tvoj Hram na molitvenu uru. Ispred Hrama donosili  su nekog hromog čovjeka, koji je prosio. Petar i Ivan mu reče: Pogledaj u nas. Petar će mu: Srebra i zlata nema u mene, ali što imam, to ti dajem. U ime Isusa Krista Nazarećanina, hodaj! Uhvati ga za ruku, on se podiže i stane hodati i uđe s njima u Hram hvaleći Boga. Moj Isuse, hvala Ti za sve ljude kroz čitavu povijest koji su duhovno i tjelesno prohodali, kad su Tebe susreli u svojoj vjeri i svojoj braći. I odmah mi dolaze u misli ona dvojica braće na putu u Emaus, koje Ti susrećeš nakon svojeg uskrsnuća i nastavljaš hodati s njima, dok je njihovo srce gorjelo od radosti, iako te još nisu prepoznali. Molim Te Isuse, za tolike patnike u ovome svijetu, gladne, napuštene, izgubljene, bolesne, ovisne, mučene i ubijene kršćane, za one koji su izgubili smisao svojeg života………Potraži Isuse i u ovo današnje vrijeme, Šimuna i Petra  i Ivana da im pruže ruku, da i oni ustanu snagom Tvojega Božanskoga duha i da te hvale i slave. I ja Ti se Isuse odzivam. Želim biti prenositelj Tvoje Ljubavi, Tvoje dobrote, istine i ljepote u svoj okolini, u svojoj župi, svome selu,  gradu, svojoj domovini. Želim da Tvoje uskrslo lice sja na mojem licu, da moj pogled bude i Tvoj, da moje misli, riječi i dijela budu i Tvoja. Zahvati me milosrdni Isuse, snagom svoje Ljubavi, jer traže te naše obitelji, naši mladi, naši starci, naša djeca.  I ja Ti poput Petra i Ivana želim reći bratu pored sebe: Dajem ti sve što imam. A to što imam i mogu dati, to si samo TI ISUSE. Zato me blagoslovi, i ostani samnom, ovom mojom braćom i sa svom mojom braćom po čitavom svijetu koju ovoga časa prikazujem Tebi u svome srcu-

 AMEN.

S Isusom u tišini i radosti svoga srca

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Isuse, pozdravljam te u tišini i radosti svoga srca. Pozvao si me večeras i evo me. Brate i sestro, jesi li ikada Isusu pružio ruku? Je li on za tebe čovjek s kojim možeš pričati ili je negdje daleko? Je li ti ikad Isus rekao: Ajde dotakni moje rane! Pogledaj, ja sam! Onaj isti uskrsli. Moje tijelo i moja krv su dio tebe. Jesi li ti odlučio da dođeš na ovaj svijet ili sam te ja poslao? Otkrij me. Tu sam, stojim ispred tebe sakriven u ovom komadiću kruha, tu sam u tebi po svetoj pričesti koju si primila i stojim pred vratima tvoga srca i kucam ti. Hoćeš li mi otvoriti večaras svoje srce, da uđem, da te dotaknem, da pričam s tobom i onda pođem s tobom tvojoj kući. Hoćeš li mi otvoriti, pita Isus tebe i mene sada. Čeka tvoj odgovor.

Moj Isuse, znaš kako mi je žao da moji dani prolaze bez da sam svjesna Tvoje prisutnosti i što te ne zovem sjedni sa mnom za moj volan, za moj obiteljski ručak, pođi sa mnom u trgovinu, na moj posao, odgajaj sa mnom moju djecu. Oprosti što te ne izvedem u šetnju. Zato te zovem Isuse večeras, dođi u moj život,  živi sa mnom moj život, napravi ga drugačijim, po svom. Organiziraj sa mnom moj dan, obveze, unesi svoju radost u moj život. To Te molim Isuse. Treba Te moja obitelj, moja djeca, unučad, prijatelji............. Reci Isusu koga si mu u svome srcu večeras donio. U duhu možeš Isusu predati baš sve ljude. Zamoli sada Isusa da stavi sada svoju na ruku na nečiju bolest, muku, ovisnost, depresiju, neslogu.... Posebno Te molim za svako začeto dijete i naše obitelji, Tvome srcu povjeravamo sve koje zoveš u svoju svećeničku i redovničku službu. Dođi Isuse u sve brakove koji su trenutno u krizi. Daruj im svoju ljubav da se ponovo zavole i povjeravamo ih Tvome srcu. Hvala Ti što svaka situacija s Tobom dobro završava.

Isuse, čujem kako mojem srcu sada progovaraš: A što hoćeš da tebi učinim?..... Isuse, želim da me ozdraviš. Da se dotakneš mojih bolnih nogu, ruku, srca, glave, da se dotakneš svake moje bolesti i nemoći. Neka Tvoj sveti duh oživi svaku moju stanicu, ojača moju dušu i iscjeli svaki moj ožiljak nastao grijehom. Povedi me u Tvoju svetu slobodu, oslobodi me od rastresenosti, ružnih misli i riječi.... .... ..... Ojačaj moje pamćenje....... A vjeruješ li da ti ja to zaista mogu učiniti? Zagledana u Tebe Isuse, hoću Ti reći da Ti vjerujem, jer Ti si svemogući Bog. Ali ipak pomozi mojoj nevjeri, Isuse. Ne boj se, samo mi vjeruj. Rekao sam ti- onome koji vjeruje sve je moguće. Tvoja će te vjera spasiti........... (tišina). Isuse, čuo sam od Svetog Petra da nas Tvoje rane liječe: „Tvoje me rane iscjeliše“. Ponoviti ću rečenicu još jednom: „Tvoje me rane iscjeliše“............ Još bi htjela Isuse da me zahvati druga Tvoja misao: „Ja sam došao da život imaju u izobilju“. Da, Isuse, život trebam, a znam da mi ga Ti jedini možeš spasiti i dati. Hvala Ti, Isuse, za sve što mi daješ, za Tvoju ispružnu ruku kada ne mogu ustati, za svaku isplakanu suzu koju pretvaraš u radost, za zdravlje koje mi daruješ, za zrak koji dišem, hranu, vodu, ljepotu prirode koja me okružuje, kišu, sunce. Hvala Ti za sve jer sve je to Tvoje, a darovano nama da bi mogli živjeti.

Moj Isuse, pođi sada sa mnom mojoj kući, mojim nogama, mojim rukama, budi vidljiv na mojem licu, mojem govoru. Odmori moje tijelo dok spavam, a moj duh neka cijelu noć surađuje s Tobom i pripremi me za još jedan dan koji ću proživjeti sa Tobom. Amen.

KLANJANJE 20.03.2019.

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Pozdravljam te Isuse, u ovoj tako čudesnoj korizmenoj tišini, u kojoj me pozivaš na obraćenje, ali u susretu  sa Tobom. Pozivaš me u moju i  Tvoju tišinu srca, u kojoj ću spoznati svoje grijehe, krive putove, krive postupke, u kojoj me želiš učiniti novom i darovati mi novo obraćeno srce, obući me u nove izbjeljene haljine. Da Isuse, želim uči u Tvoju tišinu. Želim u ovoj korizmi više slušati svoje dubine, kojima Ti progovaraš. To ne mogu u buci ovoga svijeta. Zato me evo do Tvojih nogu da ti rečem, pomozi mi Isuse da postanem bolja, da budem poslušna Tebi, jer samo Tebi je unaprijed znani moj put. I ovih dana sam imala prilike čuti, kako je to radio sv Josip, uz kojeg si rastao, napravio prve korake, koji te učio raditi, koji Te tražio s Majkom kad si izgubio. Znam da nema moje promjene bez tvoje milosti, bez Tvojeg i mojeg susreta. Priznajem Isuse, da sam i ja odgovorna za ponašanje brata pored sebe. I njegovo ponašanje govori toliko toga o samoj meni. A kad sam ja umorna, opterećena, povrijeđena, kada je netko pogazio moje dostojanstvo, Ti me tako očinski i blago pozivaš: Dođi dijete moje, reci mi što te muči? Zagledaj se u moje lice, moj pogled je uvijek tebi upućen. Daj mi svoju ruku da te podignem, da obrišem tvoje suze, da ustaneš  i da mirno nastaviš dalje. Zato te pozivam,  da nađeš vremena za mene u toku dana, kojeg sam ti darovao. Da se povučeš barem na kratko u svoju tišinu, u svoje srce, da me osjetiš da sam ti blizu. Da ti rečem ne boj se, TU SAM pored tebe, ja tvoj ISUS.....uroni u moju prisutnos, to te i sada pozivam. Da Isuse moj,  žeđa te duša moja i lice moje Te traži. Zato želim uroniti u Tvoje nepresušne dubine Očeve Ljubavi i uživati u dodiru te Ljubavi, koji si mi večeras pripremio. I ja sam ti ona žedna Samarijanka koja te susrela na zdencu. Daj mi Isuse svoje žive vode, da oživi moje tijelo i moj duh………..

Gospodine Isuse i ja Ti poput Petra želim reći: Lijepo mi je ovdje biti. No Ti me opet šalješ u moju svakodnevnicu, ali si mi pokazao kako svaki moj dan treba započeti s molitvom u susret u Tobom. Baš to si i Ti učinio prije svoje podešene muke na križu a poradi mene. Otišao si u društvu apostola na brdo preobraženja, da bi razgovarao sa svojim Ocem. s Ocem. I  lice tvoje i haljine Tvoje su zasjale pred licem apostola.. Tako mi je žao Isuse, da se ja ne odazivam na tvoj poziv ustrajne molitve, da bi i ja zasjala u mojim susretima sa ljudima, samo zato jer sam s Tobom prišla k njima. Za sve nađem vremena, ali za Tebe je uvijek nekako premalo. Oprosti mi Isuse i pomozi mi da se češće penjem na to moje i Tvoje brdo, da barem na trenutak zaboravim svoje poslove, da zastanem u tišini, da se iznova zagledam u Tvoje lice, Tvoje uskrsle ruke, koje me žele prigrliti k sebi, da osjetim kako jedino Tvoje Srce ljubi bez obzira kakva jesam. Ti me jedini nikada ne osuđuješ. Imam osjećaj Isuse, da poslovi i ljudi nekako vladaju mojim životom. Pomozi mi, da to ne bude tako, jer to nije smisao mojeg života. Vodi me Isuse, putem koji si mi ti zacrtao da moram ići, jer samo na tom putu ću biti ispunjena radošću, jer si rekao: Ja sam istina, put i život i s vama sam do svršetka svijeta. A kako ja odgovaram na te tvoje Riječi? Tako te malo pozivam u svoje poslove, u vožnju autom , biciklom, ne zovem te da pođeš s menom  u trgovinu, školu, bolnicu, na moj posao, da samnom kuhaš ručak, da jedeš  za mojim stolom i s mojom obitelji. Bio bi sigurno drugačiji mir i u mojoj kući, mojoj obitelji, kad bi Te ja pozvala za stalnog gosta. Oprosti mi Isuse, što tako brzo zaboravljam na Tebe. I molim Te da me Tvoj sveti Duh uvijek prisjeti na Tvoju prisutnost, na zajedničku molitvu u obitelji, u župnoj zajednici i u duhu sjedinjenoj moltvi sa čitavom Tvojom Crkvom nebeskom i zemaljskom.

Hvala Ti Isuse, što si me i večeras pozvao da se opredijelim za Tvoje Kraljevstvo, da uronim u njega, tako malena i grješna, tako slaba i nemoćna. Zato Te molim Isuse, uđi u te moje dubine, moje srce u kojem je i dobro i zlo. Upali svijetlo gdje je u njemu mrak……. Pokrpaj svaku moju pukotinu i zatvori izvor i najmanjeg zla koje želi ući u moje srce i razoriti ga…….. Uđi Isuse u moju buku, svaki nemir mojega srca, umiri njegove otkucaje,……. izmiri što je nepomireno,……….. izliječi što je bolesno,…… previj što je ranjeno……… jednostavno, Tvome dodiru predajem čitavo svoje biće. Sve predajem Tvojoj najvećoj Ljubavi darovane meni i svakome čovjeku……………………………………….. TEBI SVAKA HVALA I SLAVA I MOĆ MOJ ISUSE U MENI I OKO MENE. Hvala Ti što me uvijek iznova činiš boljom, spašenom, radosnijom i što sam samo pored Tebe, sigurno i zaštićeno Tvoje dijete…

Hvala Ti Isuse, što neprestano činiš reda u tom moje srcu. Što mu progovaraš kroz moju savjest. Hvala Ti za tolike ljude koje mi stavljaš na moj put, da me razvesele i nasmiju kad sam tužna, da mi daju ruku kada ja ne mogu, da mi daju mjesta u svome srcu i da se tako i ja osjećam ljubljenom i od čovjeka. Hvala Ti za svu dobrotu u čovjeku pored mene, a koja je dar Tvoje Ljubavi. Hvala Ti za svu ljepotu prirode oko mene, koja me uvijek stavlja u Tvoju prisutnost. Hvala Ti za Tvoga Svetoga Duha, koji sve čini dobro za mene. Hvala Ti za moje godine života, za moju obitelj, moju crkvu, moju domovinu, moje svećenike i svakog čovjeka kojeg si poslao na zemlju da njom hoda. Brate i sestro reci u tišini srca Isusu na čemu mu zahvaljuješ………………………….Reci mu jednostavno kao djete: ZNAŠ, VOLIM TE ISUSE…………………………. I sada kada odlazim svojoj kući, biti ću svjesna istine da Ti ideš  samnmo. A kad svane sutrašnje jutro, koje ćeš mi samo Ti podariti, tražiti ću Te u zrakama juranjeg sunca, u svakoj travki, u kapi jutarnje rose, svakom proljetnom cvijetu, u ptici u letu, u oblacima koji putuju, u kapima proljetne kiše, u voćki koja je procvjetala, u zvjezdanom nebu, u mojem počinku. Tražiti ću te Isuse u svakom čovjeku u kojem ima sigurno komadić Tvojeg Neba i Tvoje dobrote. U svemu ću te tražiti jer TI JESI U SVEMU ŠTO JE STVORENO ZA ČOVJEKA. Zato blagoslovi naša polja, domovinu, svećenike, blagoslovi sve što si stvorio i svakog čovjeka kojeg nosim u svome srcu i onog kojeg ne poznajem, a živi tamo negdje na drugoj strani zemlje. Svi smo u Tebi jedno Tvoje Tijelo. HVALA TI I SLAVA, MOJ OĆE SINE I DUŠE SVETI. AMEN

 

KLANJANJE 16.05.2018.

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

  Hvala ti, što si sve ovo objavio malenima i onima koje svijet ne voli, jer tebe  ljube. Hvala ti za tvoj pogled, podignut prema nebu, da bi molio Oca da nas čuva od svakoga zla, u svome imenu, jer si nas stvorio za Nebo. Hvala ti Isuse, što si živ, uskrsli u euharistiji ostao s nama i čitav nam se daruješ, da bi ostao u nama i mi u tebi. A gdje si ti, tu je i Otac i Duh Sveti. Ivan nam naviješta tvoju riječ: «Ako je tko žedan, neka dođe k meni!» Rijeke će žive vode poteći iz tvoje utrobe. Gospodine Isuse, molim te sa Samarijankom, daj mi tu vodu s ovog tvojeg izvora na oltaru i prigrli me k sebi.

Duše Sveti, znam da bez tebe ne mogu doći, ni Ocu ni Sinu. Hvala ti što si vječno prisutan u svojoj Crkvi. Hvala ti što si me krštenjem i u krizmi načinio djetetom  Božjim. Sada prihvaćam svoje krštenje i Sv potvrdu i želim te gledati kao osobu. Zagrli me Duše Sveti. Pomiluj me, pogledaj me blago. Grješna sam, slaba sam. Neka me dodirnu tvoje uskrsle ruke. Znam da je po tebi, nastala sva ljepota prirode, umjetnost, kultura i sve što je dobro i lijepo. Po tebi smo kreativni i otvoreni ljepoti. Tako snažno u svojem srcu osjećam tu stvarnost, tu istinu, da je čitav svijet stvoren u tebi i po tebi. Hvala ti Isuse, što me čvrsto držiš za tvoj vez Ljubavi, da bi s tobom bila Ljubav. U tebi Duše Sveti, zovem svojega Oca -ABBA OĆE!.U tebi izgovaram ime Isus. Prisutan u ovoj hostiji, dolaziš u moje srce, da ga umiriš, da zaliješ tu još slabu biljku, moju osobu, da bi porasla i tako bila sve bliže i bliže tebi, u svojim danima. O moj Isuse, ne dopusti da hodam ovom zemljom tako hladna i nezahvalna. Daruj mi te žive vode, vode ljubavi i dobrote….. Zato sada želim u svom srcu biti tiha, da čujem vas trojicu, da kroz mir osjetim vaš dodir mojeg tijela i moje duše. Prepuštam se vašoj Ljubavi, miru, dobroti, ljepoti…..darujte mi svoju ruku i vodite me na svijetlu stranu života……….

Duše Sveti, ti znaš kakvu me moj Otac nebeski želi. Ti me jedini poznaješ. Znaš sve moje mane, slabosti, nemoći, ovisnosti, lijenost, moja ogovaranja, nepraštanja…… znaš sve moje grijehe….. Zato te molim presvuci me večeras….. Obuci mi nove haljine, bijele….. Stavi svoj Božanski osmjeh na moje lice…. Daruj mi puninu svoje radosti….. Moje srce ti je u ovoj pedesetnici otvoreno. Uđi sa svime što mi Otac i Sin žele dati. Iz tebe je Isuse izlazila sila nakon krštenja na rijeci Jordan, jer je Duh Sveti sišao nad tebe. Duh Sveti koji liječi, ozdravlja, podiže klonule, povija rane, slijepcima otvara vid, gluhima daje da čuju. I ja ti dopuštam Duše sveti, dođi u sve prostore mene, tamo gdje je manjak zdravlja, mira, kreposti, svjetla, tamo gdje me strah, gdje nisam ljubljena od strane ljudi s kojima živim i radim. Dođi Duše Sveti, tamo gdje je pogaženo moje dostojanstvo, moja spolnost, moja osoba. Smiješ uči Duše Sveti. Tako te trebam. Ispuni me čitavu sobom Duše Sveti……..Darujemo  ti našu domovinu, naš narod slijep i gluh. Dođi Duše Sveti ispuni svako srce, srce naših mladih koji lutaju bez tvoje ljubavi. Dođi i potraži svaku svoju izgubljenu ovcu, jer si tako rekao. Samo tebe trebaju Isuse. Daruj im svojega svijetla da pronađu tebe i svoj spas duše i tijela.  

Duše Sveti, sada znam da si tu. I ti si Isuse rekao da će Duh Sveti ostati s nama zauvijek. Znao si već tada da bez Duha Svetoga ne možemo baš ništa. Zato te molim Duše Sveti, ne daj da te zaboravim u toku dana, kad vozim auto, kad sam na poslu, kad sam usamljena, kad hodam ulicom, a neki prolaznik me pogleda ne bi li tebe ugledao u mojim očima. Moli te, podsjećaj me neprestano na tvoju prisutnost. Zagrli me često u toku dana. Zagrli me, kada sam umorna. Odmori me. Daruj mi miran san dok spavam i surađuj sa mojim duhom. Obnovi moje snage, rehabilitiraj me. Čuvaj brižno u svojem dodiru, sve stanice mojega tijela, da žive u miru. Isuse, želim biti tvoj učenik, tvoja učenica. Zato budi uvijek uz mene, prati me svojim pogledom, prati moje korake. Budi mi  nježan  kada opet sagriješim. Opomeni me. Ostani Duše Sveti  u meni, jer znaš da moje tijelo treba biti TVOJ HRAM. A sada u tišini srca, izrecimo svaki svoju kratku molitvu srca i zahvalu Isusu što ti je poslao Duha Svetoga ………………………………………AMEN.

KLANJANJE PRED PRESVETIM

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Isuse, dok klečim pred Tobom i gledam te u ovom komadiću bijele hostije, želim biti svjesna istine o sebi i Tebi. I uvijek kada se iznova pitam: Tko sam ja?.... Odakle sam došla u ovaj svijet?.... Kamo ja to idem?... Čija je ova zemlja, ovi ljudi oko mene? Tko je i njih htio?.... I uvijek dobivam isti odgovor koji mi vraća nadu, radost, mir i sigurnost. Taj Tvoj odgovor glasi: Ti si moje stvorenje. Imenom sam te zazvao ti si moja, ti si moj….. Ja sam te htio i oduvijek volio….. Od mene si došla i k meni ćeš se vratiti…… Čekati ću te raširenih ruku. Sada me gledaš duhom, gledaš me ovdje ispred sebe i u svome srcu. Znaš da sam ti rekao blago onima koji ne vide, a vjeruju. O hvala Ti Isuse, što si me izabrao i darovao mi nevidljivu a tako opipljivu vjeru u Tebe, da bih ju prenosila drugima, koji žive sa mnom u ovome vremenu. Isuse, gledajući  te u Tvoje oči, Tvoje lice koje mi se smeši, osjećam da se nekako sve u meni budi, pokreće. Osjećam da tako čudesan ŽIVOT zahvaća moje tijelo, svaku moju stanicu, moj duh kojeg pokrečeš. Zato ti se želim baciti u tvoj zagrljaj i ostati na trenutak u tišini Tvojeg i mojeg srca i osjetiti kako me TVOJE SRCE LJUBI, kako me Tvoje rame odmara, Tvoja nježnost dotiče, Tvoje rane iscjeljuju, Tvoj Sveti Duh obnavlja moje snage da mogu dalje ………

Isuse, sada kad si me privukao sebi, jer znaš da bez Tebe ne mogu baš ništa, želim te moliti, da mojem srcu koje je sada otvoreno Tvome, podariš ponajprije svoj mir, svoju božansku radost,  svoju mudrost, razboritost, ljepotu,  dobrotu, kreativnost, svoju LJUBAV. Znam da sve to dolazi samo iz Tvojega srca, jer Ti si apsolutna dobrota. Oprosti mi kada sve dobro u mojem životu pripisujem nekome drugome, a zaboravljam da je ono od Tebe. Hvala Ti Isuse i u ime svih bolesnih, koji su baš u tim trenucima patnje zavapili Tebi i susreli Te i njihov život postao radosniji, dobio novi smisao. I kad navale na moj život, neki čudni vjetrovi ovoga svijeta, tad se želim Isuse ukrcati poput Noe na Tvoju lađu, jer znam da ćeš narediti oluji da utiša, valovima da se zaustave pred Tvojom silinom i da ćeš me prevesti na drugu stranu obale, na sigurno mjesto. I to je Tvoje kraljevstvo ovdje već na zemlji, za koje molimo i u oćenašu: Neka se sveti ime Tvoje i neka dođe kraljevstvo Tvoje. A tvoje kraljevstvo je Tvoja prisutnost Isuse u mojem životu, susret mene i Tebe ovdje u Tvom domu, lijepi susreti sa ljudima, svaka moja dobra riječ, dobra misao, dobro djelo, pogled u ljepotu stvaranja. Sve je to Tvoje kraljevstvo Bože u kojem želim živjeti. Zato me nikada ne napuštaj moj Isuse, drži me čvrsto za svoju ruku, na ovom mojem putovanju……..

Moje putovanje ovom zemljom odvija se Isuse u Tvome vremenu, koje nema svoj početak niti kraj. TI UVIJEK JESI. U tvojem vremenu sam proživjela i svoju prošlost i proživjeti ću svoju budućnost. Ti si bio u svakoj mojoj proživjeloj situaciji. S toga Te molim Isuse, popravi ono što sam svojim krivim postupcima i grijehom razorila. Izmiri u meni sve što je još nepomireno. Iscijeli svojim Ranama i svojom kapljicom crvene Krvi prolivene na križu, svako područje mene, koje još nosi rane moje prošlosti…… Sve ti to sada s povjerenjem predajem i molim Te da me spasiš, da me učiniš novom, jer si rekao da si došao među nas da nas spasiš i da nam daruješ život ZIVOT U IZOBILJU. Da Isuse, samo Tvoj život trebam, da se na njemu upali i svijetlo u mojem životu i da po Tebi i u Tebi oživi i moj život……………. Isuse, ja nisam onaj slijepac iz  Betsaide o kojem govori današnja Tvoja riječ, ali sam slijepac u ovome svojemu gradu. Toliko puta su i moje oči slijepe kad trebaju gledati svu ljepotu stvaranja oko mene. Te moje tjelesne oči, puno puta krivo gledaju. Usmjeri Isuse moj pogled na predivna polja, rijeke, ptice u letu, potoke, zvjezdano nebo i na sve što je lijepo, da se nahrani moj duh Tvojom Ljepotom. Pomozi mi, kada susrećem  ljude oko sebe, da u svakome tražim barem komadićak dobra u njemu i da mu pomognem da i on TIM MAKAR I KOMADIĆOM DOBRA U SEBI, shvati da i njegov život ima veliki smisao. Da je i u njemu prisutna snaga Tvojega Svetoga Duha, kojom će i on ustati i onda krenuti dalje. Baš zato te molim Isuse, da tom snagom Tvojega Svetoga Duha, se dotakneš i mojeg duhovnog sljepila i mojega duha. Izliječi ga i čini ga slobodnim. I EVO PRUŽAM TI I JA SVOJE RUKE, DA I MENE PODIGNEŠ. Saginjem i ja svoju glavu da i na mene položiš svoje ruke, kao što si to učinio i ovome slijepcu iz Betsaide. ………..

Hvala Ti Isuse za Tvoje ruke, Tvoj večernji  dodir, Tvoje nasmijano lice, Tvoj pogled, Tvoje uskrslo tijelo koje će sada samnom  poći kući mojim nogama, mojim rukama, mojem srcu, mojim mislima. Hvala Ti što ću barem malo misliti Tvoje misli, govoriti barem malo Tvoje dobre riječi. Hvala Ti što ću otići sa ovog našeg susreta malo bolja, radosnija, sretnija, NOVA. I to malo NOVO koje si mi večeras darovao Isuse, a kojim znaš da mogu nositi, molim Te umnoži. Zalijevaj tu još krhku biljku kako se nebi slomila u buci ovoga svijeta. Zasadi me na izvoru svoje ŽIVE VODE, da i moje lišće nikada ne uvene i da se  onda u mojoj blizini poput ptica, okupljaju ljudi kojima je lijepo pored mene biti, a sve zato jer sam i večeras susrela TEBE ISUSE. Tvome blagoslovu sada predajem, sve ljude koje nosim u svome srcu,….. sve naše svećenike, našu domovinu, naše mlade, obitelji, djecu i sve što si stvorio i dao čovjeku da time vlada…… AMEN.

Godišnje klanjanje u župi 16. 11. 2016.

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

U srijedu 16. 11. 2016. u župi sv. Antuna Padovanskog održano je godišnje klanjanje. Presveto je bilo izloženo cijeli dan. Svakih sat vremena pred Presvetim su se izmjenjivali članovi naših župnih zajednica. Svečana sveta Misa bila je u 11 sati, a predvodio ju je Josip Koščak, župnik župe sv. Roka iz Koprivničkih Bregi. Na Misi su koncelebrirali župnici iz našeg dekanata.

_MG_9642.jpg _MG_9684.jpg _MG_9687.jpg _MG_9694.jpg _MG_9696.jpg IMG_9643.jpg IMG_9646.jpg IMG_9649.jpg IMG_9653.jpg IMG_9663.jpg IMG_9664.jpg IMG_9668.jpg IMG_9670.jpg IMG_9673.jpg IMG_9675.jpg