Lokacija:
Franjevačka 1
Koprivnica 48000
Tel:  048/642-160

SAKRIJ SE U SRCE

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Znaš li da je srce središte tebe? Ono nije nešto, ono je Netko. I primaš li Svetu pričest taj Netko ulazi svojim Srcem, u tvoje da ga umiri, da ga spasi, da ga dotakne, mijenja i obasja tvoj život. Taj Netko kome je Ime Isus, je čovjek. Ima uskrslo srce, ruke, noge, lice… Pruža ti svoju ruku kada više ne možeš ustati, hoda tvojim nogama ovim gradom, u tvome srcu stvara tolike projekte u tvome životu, daruje ti svoju kreativnost, svoje misli, svoje riječi i odjednom ugledaš osmijeh na svojem licu, iako je tijelo možda u boli. Da dragi prijatelju, to je dar iz Isusova Srca. Čuvaj svoje srce za lijepe trenutke s ljudima, za velika djela, čuvaj ga za vječni život. Tvoje dobro srce, smireno srce, srce puno nade i Ljubavi trebaju tvoji bližnji, tvoja domovina. Zato molim te dragi čitatelju, danas na blagdan najveće Ljubavi darovane tebi, na blagdan Srca Isusova, jednostavno DOPUSTI DA ISUS UĐE U TVOJE SRCE, DA POSLOŽI SVE U JEDAN SKLAD, DA IZMIRI, OPERE, OMEKŠA TVOJE SRCE…... On je jedini liječnik koji može i smije uči u tvoje srce. A da bi tvoje srce zračilo tom Ljubavi, dotaklo onoga pored tebe koji je žedan Ljubavi, povijalo rane ranjenima, mijenjao tvoju okolinu na dobro, moraš se i ti potruditi. Da ti pomognem, darujem ti vježbe za ZDRAVO SRCE:
1.    Budi svjestan da Bog dolazi u tvoje srce. On je sada tu u tišini tvoje «kuće» tvojeg srca. Nasmiješi mu se i reci: Dobro mi došao Isuse…. Zagledaj se u Njegove oči, Njegove ruke, u Njegovo Srce….Sjedni do Njegovih nogu i reci opraštam svima koje sam povrijedio u svome srcu ( gledaj svojim duhom osobu i izgovaraj njezino ime, kojoj praštaš u Isusovoj prisutnosti )…… Ljubim te jer i u tvome srcu stanuje Bog. Više neću ružno pričati o tebi i drugima.
2.    Oprosti i ti meni što te ne razumijem. Ti meni više ništa ne možeš učiniti, a da te ja ne ljubim. Neka je blagoslovljeno tvoje srce…… želim te ljubiti božanskom Ljubavi…
3.    Gledaj kako Isus polaže svoje ruke, na sve s kojima nisi u dobrim odnosima. Dopusti neka božanska Ljubav, uđe u sve prostore tebe i njega. Neka Ljubav natopi vaša srca…………
4.    Zahvaljuj Bogu za svakog čovjeka, koji je ranio tvoje srce i donesi svakoga dana odluku da ćeš vježbati neku krepost koju ti Isus daruje. Tako vježbaj dobre misli, izgovaranje dobrih riječi, čini dobra djela i pohvali se u svemu što uspiješ….
5.    I na kraju zahvaljuj ISUSU na milosti promjene tvojega srca.
Samo ovakvom promjenom svojega srca, stvaraš prostor u svome srcu da i drugi mogu k tebi doći. Znaj da promjene vlastitog srca spašavaju tolike brakove i čiste svaku zagađenu okolinu u kojoj živiš. Zato molim te, ne mijenjaj nečije srce, već dopusti da Isus u tebi i s tobom mijenja prvo tebe. Radujem se tvojem zdravom srcu punom ljubavi, od koje i ja živim.
Tebi s ljubavlju iz dubina mojeg i Isusovog srca želim ti mir i radost.
Marijana

O LJUBAVI USKRSLA TEBI PJEVAM, ZA TOBOM ŽELIM POĆI

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
Slikovni rezultat za o ljubavi pjevam

O Ljubavi, u kojoj sve postoji i živi, koja držiš čitav svemir, ovu zemlju i sve na njoj, Tebi pjevam, Tebi izlijevam svoj vapaj za sve ljude koji trpe, koji plaču, koje boli....... s Tobom se radujem u onima koji su radosni. S tobom želim proći svaki tren svojega života, s Tobom želim doći do svojeg cilja. Na tom putu s Tobom želim plakati, smijati se, rasti, pjevati, raditi sve svoje zadatke....... s Tobom želim poći svakom čovjeku kojeg sretnem na svom putu. Zato, ne ostavljaj me samu u tuzi i bolu, u radosti i smijehu. Ne ostavljaj me samu, jer teško je kad Te ne vidim tako blizu. Daj mi svoju nadu, sigurnost, ljubav, radost......... Zato Tebi pjevam, o Bože moj i neka u Tvojoj Ljubavi, budu okupani svi moji dani, sati i minute, jer radosna želim biti u Tvojoj blizini.
Predragi čitatelju, osjeti radost Isusove prisutnosti u svome životu i uhvati se čvrsto za tu nepresušnu i beskrajnu Dobrotu, o kojoj jedino visi tvoj život.
Tebi s ljubavlju,

U BOŽANSKOJ RADOSTI KRENI U SVAKI SVOJ NOVI DAN

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
Slikovni rezultat za BOŽANSKa RADOSTPredragi prijatelju i čitatelju, pitaj se ovoga trenutka i razmišljaj umom, svojim srcem: Tko ti je darovao da svane još jedno tvoje novo jutro, novi dan?..... Tko zemlji daruje snijeg, kišu, sunce, šume, rijeke, mora……?Tko pročišćava zrak koji udišeš i koji ulazi u tvoje tijelo i onda tako čudesno daruje život tvojim organima, tjera tvoju krv, pokreće tvoje srce…..Tko je izmislio toliko bilje na zemlji i sve na njoj ima svoju životnu priču…… Tko je to tvorac svega što postoji?...... Tko je to gospodar vremena kroz koje prolazi toliko mnoštvo ljudi i ovog trenutka, sada, u kojem ti živiš?.... Tko?........ Budi mali znanstvenik  i slušaj u tišini govor svojeg srca, mjesta gdje se u tebe spustio komadić neba. Možeš dodirnuti svojim duhom to mjesto….. možeš ga dohvatiti…..možeš uroniti u to stvaranje najdragocjenijeg bića na zemlji, koje nosi svoje ime, koje nebo ljubi i poznaje……  Pogledaj svu ljepotu stvaranja oko sebe…..

Znaš, imaš samo dva izbora. Zagledati se u tu Dobrotu u sebi i oko sebe, opredijeliti se za stranu dobra i tako u božanskoj radosti započeti svaki svoj novi dan, ili kopati po zlu, po smeću koje smrdi u tebi i oko tebe i tako zagađuje i tebe i tvoju okolinu i vrijeme u kojem ti postojiš. Ti odlučuješ dragi poznati i nepoznati prijatelju. Evo ti kratke pomoći. Ako si vjernik, možeš poći na jutarnju Svetu misu i srcem razmišljati i doživjeti susret Ljubavi i čovjeka, koja dolazi da te spasi. Samo poželi da se dogodi taj susret Ljubavi i tebe. Zagledaj se u to nježno lice, prijatelja Isusa u sebi. Popričaj sa Njime. Povjeri mu sve svoje brige i boli. Ako si pak agnostik ili ateist, budi mali znanstvenik na sebi i razmišljaj o ovim pitanjima koje sam navela na početku. Vidjeti ćeš, garantiram ti, da će tvoj život dobiti veliki smisao i ta, tako čudesna radost, zasjati će na tvojem licu. KRENI!!!! NEMOJ ČEKATI. Osjećaš li dragi prijatelju i moju radost u koliko ti kreneš, jer i mene boli ako tvoj život gubi smisao i radost postojanja. Ponavljam ti:  KRENI RADOSNIJE U SVAKI SVOJ NOVI DAN! VJERUJEM U TEBE. TI TO MOŽEŠ, SNAGOM DOBROTE ISTINE I LJUBAVI U SEBI.. Upiši u svoju memoriju i ponavljaj si ova pitanja koja sam ti dala na početku. Ponavljaj ih često, da bi  dobre navike vladale tvojim mislima, riječima i djelima.  Danas reci STOP lošim navikama.

RADOST USKRSNOG JUTRA

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
Slikovni rezultat za uskrsno jutroDragi prijatelju, jesi li i ti pojurio na Isusov grob na uskrsno jutro? Jesi li se zagledao u prazan grob? Jesi zastao pred praznim grobom, da i tebi uskrsli Isus izgovori tvoje ime kao i Mariji. Marija ga odmah prepoznaje, čim joj progovori ime i povika: Rabuni! Učitelju moj! Dragi prijatelju, želim ti prenijeti svoju unutarnju radost.
    Nakon Tvoje muke i ukopa Isuse, nakon dana subotnje šutnje, nekako sam se pitala: Jesi tu Isuse? Ne vidim Te duhovnim očima, ne čujem te kako bi htjela. Na sreću, svanulo je uskrsno jutro. I dok laganim korakom hodam do svoje franjevačke crkve, slušam putem ptice kako glasno pjevaju. Priroda mi je nekako drugačija, kao da je i ona obukla novo blagdansko ruho. Koraci postaju još laganiji, a ptice kao da se natječu koja može jače. I odmah mi dolazi slika rajskog vrta, kojeg je Stvoritelj darovao čovjeku. Tako snažno osjećam Tvoju blizinu Gospodine i znam da je sve, naš život i ova priroda i ptice i cvijeće i livade i drveće, uronilo u Tvoje uskrsnuće i neki novi život se rađa u meni i oko mene. Odjednom ptice ljepše pjevaju, čitava priroda kao da progovara u svom šarenilu boja. Sve se to događa jer tebi i meni uskrsli Isus daruje nove oči, daruje ti svoj pogled. Osjećaš li se i ti tako dragi čitatelju, dragi prijatelju? Ako ti je sve ostalo isto kao i prije Uskrsa, ne brini, Uskrs još traje i svaka sveta misa je Uskrs za tebe i mene i svakog čovjeka. A onda kada počinješ zapažati svu ljepotu oko sebe, kada primjećuješ da je čovjek pored tebe postao bolji i želi ti se približiti jer osjeća da su tvoje dubine prepune Ljubavi, znaj da je to tvoj i Njegov Uskrs, susret tebe i živog Isusa, koji sada ide ispred tebe, da te vodi u tvoj «Emaus». I dok se jednom susretneš s Njim, ti više nikada nisi sam na svom putu, ma kakav god on bio. Ti postaješ poput sjemenja maslačka, koje se raznosi na proljetnom povjetarcu.
    Molim te dragi prijatelju, kad god si slobodan i u tjednu pa možda i svakoga jutra, pođi poput Marije, Petra i onog drugog učenika, na mjesto Isusova uskrsnuća, NA JUTARNJU SVETU MISU. Započinje svakoga jutra u sedam sati. Možeš ostati još koju minutu s nama, da se zagledaš u uskrslog Isusa u sebi. Dođi po snagu za sve svoje napore, po sjaj i svjetlo za sve tvoje susrete s ljudima, po nježnost i dobrotu, mir i sigurnost za svoj novi dan. Bez živog Isusa koji hoda ispred tebe, težak će ti biti dan. Samo ćeš se ljutiti i mrmljati i tako zaraziti svoju okolinu. I sama dolazim svakoga jutra na taj izvor života, da bih uzela tu besplatnu tabletu snage i radosti iz Isusove apoteke. I još ne moram platiti novcem. Ima li veće Ljubavi od ove?  Svim srcem pozivam i tebe koji čitaš ovaj tekst, upućen možda baš ebi. Dođi Isus i cijela župa ti se raduje.
S Ljubavlju,
Marijana

DODIROM LJUBAVI U ADVENTU

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Obraćam se tebi predragi, dragocjeni i ljubljeni, meni okom nepoznati čitatelju, ali duhom si mi tako blizu i znam da si ljubljen i dragocjen. Ako još to nisi spoznao tu istinu o sebi, čitaj dalje. Zamisli u jednome trenutku tvoje povijesti, dogodilo se najveće i najdragocjenije čudo. Dogodio se dodir Ljubavi. Apsolutna Ljubav, vladarica svega što postoji, Ljubav Stvoritelja, spustila se u utrobu tvoje majke. Dotaknule te dvije najmanje stanice, darovala im svojega Duha, očevog Duga, darovala utrobi tvoje majke ŽIVOT, nešto najdragocjenije u Njegovom stvaranju i željela da baš TI POSTOJIŠ. U zaštiti te Ljubavi rastao si, i došao u ovaj svijet u utrobu ove zemlje, da hodaš i rasteš u toj Ljubavi. U toj Ljubavi doživio si sve dane svojega života. Sve padove i ustajanja, sve radosti i patnje. I ti si još uvijek tu, zato što postoji Ljubav. Misliš li da si u nekoj depresiji, nemoći da ne možeš dalje? Misliš li da tvoj život nema smisla? Misliš li da su tvoje misli samo crne i kopaš po nekim ružnim trenucima svoga života? O ne predragi prijatelju! Baš ovim recima, šaljem ti taj DODIR ŽIVE LJUBAVI i pružam ti svoju ruku. Baš tebi Ljubav u kojoj živiš mičeš se i jesi, ovoga časa progovara: USTANI I HODAJ SNAGOM MOJEGA DUHA U TEBI! Želim te povesti na svijetlo dana, jer ti si stvoren da živiš. Zagledaj se u ogledalo i vidi kako taj dodir Ljubavi, vraća osmjeh na tvoje lice, vraća ti smisao života, daruje ti neku novu kreativnost, usmjerava tvoje riječi i tvoje misli ka dobru, čini te novim čovjekom. Možda si zemljoradnik, liječnik, domaćica, šumar, cvjećarka, vrtlar,…… postani svjestan da sve što živi i čime se služiš u svome poslu, sve što jedeš i voda koju piješ i zrak koji udišeš i polja, rijeke, mora, planine, šume, izvri pitke vode, sve je to nastalo u dodiru Ljubavi. Samo u toj Ljubavi sve savršeno funkcionira, sve dobro svrši. Blizu je Božić, vrijeme je adventa i došašća. Možeš poći na jutarnju zornicu. Možeš svratiti u neku otvorenu crkvu, zastati u tišini i zagledati se u vječno svijetlo koje gori negdje na zidu. A onda se zagledaj u tu najveću Ljubav koje je ispred tebe, u tu Ljubav o kojoj ti govorim. I slušaj……dopusti da se dogodi susret tebe i Ljubavi u tebi. Ljubav dolazi tako iznenada i tiho. I samo te zahvati neizmjerna radost i progovaraš sam sebi: da TO JE TO. I poželiš da imaš krila orla, da se digneš visoko i letiš po cijelome svijetu i da svima govoriš da postoji živa Ljubav koja spašava čovjeka. A onda dijeli i umnožavaj taj biser darovan tebi. Ne čuvaj ga samo za sebe, jer ljudi oko tebe gladni su Ljubavi.

Radosna sam neizmjerno jer vjerujem da ćeš uspjeti i da ćeš dopustiti da Ljubav dodirne tvoju dušu i da te vodi iz tvoje tuge u radost, iz tvoje depresije u slobodu, iz tvoje nemoći u jakost, iz besmisla u smisao. Neka se i tvoja i moja kapljica Ljubavi zrcali u nepreglednom moru Stvoriteljeve Ljubavi. JER TI JESI LJUBAV I STVOREN ZA LJUBAV. Neka je blagoslovljen tvoj život dragi čitatelju kojeg ljubim svim srcem.

RADOSTAN SUSRET

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
Slikovni rezultat za RADOSTAN SUSRET s isusomIsuse, dobro došao u moje srce, u moj i Tvoj dom. Darujem Ti sve što imam i što jesam. Evo ti moje srce, moje ruke, moje noge, moje oči i uši, evo ti moje duše…….. Darujem Ti čitavu sebe………. Prigrli me nježno u svojoj Ljubavi i čuvaj me u svojem srcu, jer tu jedino osjećam da sam Tvoje zaštićeno, voljeno, dragocjeno i radosno dijete. Hvala Ti Isuse, za sve ono što jesam u Tebi. Ti i ja u svakoj molitvi i susretu postajemo jedno.

 I tebe dragi čitatelju predajem tom trenutku i mjestu susreta, da bi postao nov, jer svi te trebamo.