VRIJEDAN SI I LJUBLJEN U LJUBAVI

                                                    

Dragi čitatelju, jesi li ikada razmišljao o svemoćnoj Ljubavi svoga Stvoritelja? Znaš li da je u tebi Ljubav koju možeš srcem dotaknuti i čiji dodir mijenja tvoj život? Baš o toj Ljubavi  sada ti i ja želim progovoriti.

                O Ljubavi beskrajna, koja pronalaziš izgubljenog putnika na ovoj zemlji, hvala Ti što ga svojim svijetlom zaustavljaš, što mu progovaraš u njegovoj patnji i izgubljenosti. O Ljubavi bez koje nema života na zemlji, dotakni to izgubljeno  ljudsko srce, koje traga za izgubljenim biserom, pronađi put do svakog ljudskog srca. O Ljubavi čiji izvor nikada ne presušuje, čije su vode čiste i obnavljaju život kuda god poteku, tebi se potpuno prepuštam.  Obnovi sve u meni razoreno……..O Ljubavi na čiju se riječ srce smiruje, teret života postane laganiji, uđi u moj život, u moje srce sada,  jer nemirno je ono, dok se ne smiri u Tebi…….Ti koji držiš na svom dlanu cijeli svijet, osjećam Te u svojim dubinama, a onda slušam kako Tvoj Život zahvaća moje čitavo biće, moje noge, moje ruke, moje misli, moj jezik, psihu, svaku moju stanicu…..TVOJ ŽIVOT ULAZI U MOJ I OŽIVLJAVA GA, LIJEČI MOJU PROŠLOST……OVAJ TRENUTAK SADA……….MOJA BUDUĆNOST JE SAMO U TEBI……Usidri me konopcem svoje Ljubavi, u tu luku koja se zove „ŽIVOT “i povedi me na pučinu mira i blagostanja. Nauči me da Te srcem slušam i neprestano provjeravam, kuda plovi ovaj brod kojim sam krenula? Moram li se možda ukrcati u drugi ili promijeniti smjer? Vjetrovi pušu i nose me amo tamo, a ja želim samo jedno znati , DA SI TI KORMILAR NA MOJEM PUTU DO CILJA I DA ME ČVRSTO DRŽIŠ ZA SVOJU RUKU. I kad me Tvoja Ljubav dotakne, osjećam kako ju ne želim zaustaviti i dopuštam joj da teče i na ljude pored mene.

Dragi prijatelju, nemoj čekati, OTVORI SE TOJ LJUBAVI DA BI I TI POSTAO LJUBAV. Ako ti to ne uradiš biti će manjak Ljubavi oko tebe, a  SVIJET JE TAKO ŽEDAN LJUBAVI. Vidjeti ćeš i ti,  kako je život prepun smisla i ljepote u Ljubavi,  iako isprepleten patnjama i svakojakim problemima. KOPAJ, TRAGAJ, ZA TIM BISEROM U TVOJOJ OSOBI. Kako? Pronađi neko tiho mjesto za susret tebe u Ljubavi. Šuti…… budi tih, budi tiha……………………………….. Onda srcem dotakni istinu o sebi:

                -Ja sam najdragocjenije biće, original svojeg Stvoritelja, kojeg više nigdje nema, samo ovdje u svome tijelu. Stvoritelj me takvu stvorio, dao mi je moju osobu, koju moram čuvati, jer je ona dar meni, mojoj obitelji, mojim prijateljima……….zato ju želim čuvati. Stvorena sam za vječnost….Ako me itko ljubi beskrajnom Ljubavi bez obzira na sve moje nesavršenosti, onda je to moj Stvoritelj. I TO MI JE DOVOLJNO.

                – U meni je Božanska snaga, kojom se mogu uzdići  iznad svih slabosti i nemoć. IDEM MISLITI DOBRO, GOVORITI DOBRO,  ČINITI DOBRO I TAKO RAZVIJATI SVOJU OSOBNOST I ZDRAVLJE SVOJE DUHOVNE DUŠE, A ONDA I TIJELA.

MOŽEŠ TI TO DRAGI ČITATELJU! VJERUJEM U TEBE.

Marijana Ištvanović