KLANJANJE 18. 05. 2022.

Gospodine Isuse, radosno je srce moje što sam Ti i večeras mogla doći na susret TEBE I MENE. Mene tako slabe, grješne, rastrešene i izgubljene u buci ovoga svijeta. Ti  si došao i po ovome komadiću kruha u pričesti u moje srce, ali još uvijek si mi nekako daleko. Vidi Isuse, što me prijeći da te moje srce ne prepoznaje živog, uskrslog, a govoriš mi: MIR TEBI. Što me prijeći da se dotaknem Tebe Isuse, Tvojih haljina, Tvojih Uskrslih Rana poput Tome. Znaš Isuse, da tako želim svim srcem da Te susrećem ovdje u Tvome domu i na svakome mjestu, zato pomozi mi opet i večeras da uronim u TVOJU PRISUTNOST, da oživi moja vjera, da Tvoje svijetlo zahvati svaki mračni predio mene, da Tvoja prisutnost odagna moj strah……..MOLIM TE ISUSE, SAMO MI BUDI UVIJEK BLIZU. Osjećam se u ovim vremenima kao nejako dijete koje nište nezna, koje bez majčine i očeve ljubavi i sigurnosti ne može napraviti niti jedan korak. Umorna sam Ti Isuse, jer samo svojim snagama radim i nekako ne uspijevam radosno ispunjavati svoje zadatke. A TI MI PROGOVARAŠ  i u današnjem Evanđelju: BEZ MENE NE MOŽEŠ NIŠTA. Tako želim Isuse tu Tvoju rečenicu upisati u čitavo svoje biće, da cijeli dan radim sve svoje poslove sa Tobom. Svjesna sam   da ne mogu donijeti roda u ovo vrijeme mojeg boravka na zemlji, ako ne ostanem na trsu, ako ne ostanem u Tebi i Ti u meni. Pozvana sam u Život da oplemenim svoju obitelj, dobrotom i ljubavlju, da oplemenim ljude s kojima radim, moju domovinu. GLEDAJUĆI TE ISUSE, PRIZNAJEM DA ČESTO NISAM TAKVA. MOJE MISLI, RIJEČI I DJELA TAKO ČESTO ZAGAĐUJU MENE SAMU, PROSTOR OKO MENE I LJUDE OKO MENE….. ZATO ME EVO ISUSE, DA U TVOM SUSRETU OZDRAVI SVE U MENI, OŽIVI TVOJA DOBROTA I LJUBAV I LJEPOTA….. TAKO TE TREBAM MOJ ISUSE, NE MOGU BEZ TEBE. Zato ti se klanjam i poklanjam čitavu sve.

Hvala Ti Isuse, što si Ti jedino svijetlo na izlazu iz ovoga našega tunela. Hvala ti što si me pronašao, što si  me pozvao da idem za Tobom. Hvala Ti što si uvijek i u mojoj lađi života, što Ti mogu svakoga časa reći: Isuse, navalili su valovi, bura se diže, probudi se Isuse! I onda kada Te ugledam, sve postaje lakše, mirnije. Hvala Ti Isuse, za svaki Tvoj pogled upućen meni. Za svaki dodir mojeg i Tvojeg srca. Hvala Ti što Ti uvijek mogu ispružiti svoju ruku kada više ne mogu. A Ti me onda tako nježno dohvatiš i rečeš: USTANI I HODAJ DALJE. MOŽEŠ TI TO SNAGOM MOJEGA SV DUHA. Hvala Ti Isuse, što te susrećem u svakome svome danu, na svakoj svetoj misi. Hvala Ti što te mogu povesti svojoj kući, na svoj posao, što Ti mogu reći, DOĐI ISUSE ZA MOJ STOL, SKUHALA SAM RUČAK I ZA TEBE. Hvala Ti Isuse, što te mogu povesti svojim autom, svojim biciklom, što te mogu povesti u prirodu, na večernju šetnju da se s Tobom divim mjesecu i zvijezdama koje si rasuo po nebu.. hvala ti što uskrsli uvijek hodaš uz mene, pa kada ja i zaboravim na Tebe. Hvala Ti što doživljavam tako snažno Tvoju blizinu, Tvoju Ljepotu lica, Tvoju blagost i milosrđe. Hvala Ti za sve što je stvoreno tako savršeno i što držiš svoje stvaralaštvo na svome dlanu, a tako i sve ljude na svijetu, koje je Tvoj Otac nebeski htio da i oni postoje. Hvala Ti što sve diše i živi u Tebi i po Tebi. Hvala Ti za Tvoje presveto Ime Isuse, na koje se mora sagnuti svako koljeno i svaki će priznati DA SI TI GOSPODAR SVEGA. Hvala Ti za naše svećenike. Nosi ih u svome srcu i čuvaj u ovome svijetu. I za ovu župu hvala Ti i podari i našoj župi još mladih svećenika, koji će biti radosni što su pozvani da rade u najboljem poduzeću koje neće nikada propasti, a to je Tvoja crkva. NEKA SE SVE BLAGOSLIVLJE TVOJIM SVETIM IMENOM. Hvala ti Isuse baš za sve.

Sada kada sam tako duboko svjesna Tvoje prisutnosti Isuse, molim Te nastavi hodati zajedno samnom kroz sve ovo moje vrijeme boravka na zemlji. Rekao si, da ostaješ s nama do svršetka ovoga svijeta. O PRESVETA, SVETA LJUBAVI KOJA SE IZLJEVAŠ SA OVOGA OLTARA I SA SVIH OLTARA PO ČITAVOME SVIJETU, IZLIJ SE U DUBINE MOJEGA SRCA. Izlij se na ovu našu župnu zajednicu, na naše mlade, koji te sve više traže. Izlij se na naše prvopričesnike i firmanike. Ne daj da ih svijet ukrade i odvoji od Tebe. O CRVENA LJUBAVI KOJA ISPUNJAŠ OVAJ KALEŽ, ZAŠTITI NAS OD SVAKOGA ZLA. PREKRIJ NAS, POŠKROPI NAS, U TMINI DUŠE PROSVOJETLI NAS. KAD NAPAST PRIJETI SAČUVAJ NAS. OD LJAGE GRIJEHA OČISTI NAS. Zaštiti naše mlade obitelji. Zaštiti svaki život u utrobi majke. Zaštiti naše zakone od nemorala, naše naše medije, prosvjetu, kulturu, zdravstvo, gospodarstvo, poljoprivredu, politiku.  Zaštiti naše mladiće i djevojke, da nemaju straha za zasnivanje braka i obitelji. Molimo za Tvoju providnost Gospodine Isuse, u ostvarivanju poziva na  svetost naših obitelji. SVE TE TO MOLIMO OĆE NEBESKI U IME TVOGA SINA ISUSA KOJEG OVDJE SLAVIMO I ČASTIMO, SA ČITAVOM CRKVOM NEBESKOM I ZEMALJSKOM. A sada Te molim Isuse, da blagosloviš mene i sve koje nosim u svome srcu……moju župu, moj grad, moju domovinu i čitavi svijet. AMEN