KLANJANJE 19. 2. 2020.

Klanjam ti se Isuse i pozdravljam te. Klanja i poklanja Ti se to tvoje dijete, koje je iz Očeve ruke izašlo  i koje će se Tebi jednoga dana vratiti. Ti si me uvijek ljubio i  sada me ljubiš i stalno stvaraš nešto novo od mene i oko mene. Ti me poznaješ i proničeš me čitavu. Moj život ovisi i pripada Tebi. I dok promatram svojim duhom Tvoje oči, tvoje lice, Tvoje raširene ruke Isuse, moje čitavo biće zadrhti i zastane pred Tobom, da bi uronilo u Tvoju prisutnost. Osjećam i ovoga časa, kako je Tvoj pogled upućen meni, ….kako mi se smiješ i progovaraš mojim dubinama, mojem srcu: Dođi dijete moje, tu sam radi tebe večeras, da te umornu i opterećenu stavim na svoja ramena, da ti rečem NE BOJ SE, SAMO MI VJERUJ….Tu sam da se s tobom radujem…… a hoćeš li mi sada predati sve svoje grijehe, svoje slabosti, strahove, tjeskobe, brige, krivice, ovisnosti……..? hoćeš li se, ovdje predamnom  s nekim izmiriti i oprostiti nekome?……Reci žao mi je, neću te suditi i ti si dijete božje. Ljubim te tamo gdje te tvoj Otac ljubi…… Želiš li mi dopustiti sada, da uđem u tvoje srce, u čitavu tebe, u tvoj život, tvoje poslove, tvoju obitelj, u sve tvoje situacije i da postanemo prijatelji?….. Želiš li to pita  tebe i mene Isus sada……..Da Isuse, dopuštam Ti, da se sva Tvoja stvarnost i milost izlije na mene. Da budem bolja…..  i molim Te, ČINI NEŠTO NOVO OD MENE……

Hvala Ti Isuse, za Tvoje raširene ruke, koje su uvijek tu da me prigrle, za Tvoje otvoreno srce, u koje se svakog trena mogu sakriti i utopiti u  NJEGOVOJ LJUBAVI. Ti znaš Isuse da trebam tu Tvoju Ljubav, jer Ti je poznato da svojom slabom ljudskom ljubavlju, ne mogu ljubiti baš svakoga čovjeka, a Ti mi ponavljaš tako često, tu zapovijed čiste ljubavi. Zato se želim Isuse izgubiti u ljubavi Tvojeg probodenog srce, u ljubavi kapljice Tvoje prolivene krvi, u svakoj svetoj misi….. A sada Isuse, kada se dogodio taj susret mene i Tebe, u ovom klanjanju, druženju s Tobom, u tišini moga i Tvojega srca, želim Ti puno toga povjeriti. Svu svoju intimu, svoje tajne, muke i žalosti……svoju djecu, muža, ženu, svoje ukućane, braću, unučad, svoje svećenike, ljude s kojim radim i koje mi stavljaš na moj put …….. Dodiru Tvoje ljubavi predajem  rast svakog malog djeteta začetog u utrobi majke, a kojeg Ti želiš da se rodi, uđi u sve strahove majki i očeva, koji strahuju za sigurnost tek začetog djeteta……danas nam govoriš o slijepcu iz Betsaide. On Te je tražio vjerom da ćeš mu vratiti vid. I mi Ti sada, u svome srcu Isuse, donosimo do tvojih nogu, ponajprije svaki sebe, a onda tolike duhovne slijepce koji žive oko nas…… molim te Isuse i u mojoj nesavršenoj vjeri, reci i meni, samo tu jednu rečenicu koju si izgovorio, onoj ženi koja je krvarila, onom gubavcu pored puta, onoj djevojci koju si oživio, onoj grešnici kojoj si oprostio grijehe, Lazaru kojeg si oživio, onoj udovici kojoj si povratio u život sina…..reci i meni svoj, IDI NEKA TI BUDE, VJERA TE TVOJA SPASILA…. HVALA TI I SLAVA MOJ USKRSLI ISUSE i budi uvijek pored mene, ispred mene, u meni. Proslavljaj se po meni i u ovo vrijeme mojeg hoda zemljom.

Hvala Ti Isuse, za ovaj večerašnji susret na koji si me Ti pozvao. Hvala Ti za ovu zemlju po kojoj hodam, za zvijezde koje mi noću sjaje, za sunce koje dopire do svakog kutka ove zemlje i koje obasjava baš svako biće na ovoj zemlji. Hvala Ti za svu hranu kojom me hraniš i onu duhovnu i onu tjelesnu. Hvala Ti za čisti zrak koji udišem, za vodu koju pijem, hvala Ti za izvore vode koji se ulijevaju u rijeke, da bi voda bila čista, da bi u njima živio tvoj život,  hvala Ti za sve što se miče u vodi, na zemlji i u zraku, jer je sve stvoreno TVOJOM RJEČJU: NEKA BUDE. Hvala Ti za naše svećenike, u čijim se rukama neprestano rađaš i krvariš već preko 2000 godina, da bi spasio svakog čovjeka i uspostavio ponovnu vezu sa našim Stvoriteljem, sa prirodom i čovjekom. Hvala Ti za tolike svete mise, koje se slave po čitavome svijetu, da bi i onaj u Africi iako materijalno siromašan, bio radostan, samo zato što TI POSTOJIŠ I ŽIVIŠ S NAMA, MOJ USKRSLI ISUSE. Hvala Ti što moliš Oca za nas koji  još putujemo ovom zemljom, da bi se jednom vratili u svoju pravu domovinu.

I na kraju, HVALA TI ZA OVAJ NAJDRAGOCIJENIJI BISER, KOJEGA VIŠE NIGDJE NA SVIJETU NEMA, A TAJ BISER TO SAM JA: Renata, Franjo, Marija, Željka, Josip, Marijana, Ivan….. TO SAM JA TVOJE NAJDRAGOCIJENIJE DIJETE I ZATO ME ČVRSTO ČUVAJ U SVOME KRILU, U SVOME SRCU MOJ ISUSE. NEKA SE SVAKI ČOVJEK I SVE ŠTO POSTOJI BLAGOSLOVLJE  TVOJIM IMENOM. AMEN.