Zapis sa skupštine OFS-a

Nakon dugog toplog ljeta evo nas opet zajedno.Sakupljeni u ljubavi kao prava  Franjina braća,radosno smo započeli susret s pjesmom na usnama.

Veselimo se svi i Bogu kličimo… odjekivalo je našom dvoranom i samo dodatno utiskivalo u naša srca svijest da je pjesma dvostruka molitva, a ona ispunjava dušu. Pred nama je novo razdoblje u kalendarskoj godini ispunjeno željama i zadacima koje trebamo i želimo provesti u život.

   Svako je naše druženje lijepo je i ugodno, i  kroz to se obogaćujemo međusobno se darujući srcima ispunjenim ljubavlju, osmjehom i lijepim riječima. Kao prava braća naše susrete nastojati ćemo i ubuduće ukrašavati novim mirisnim cvjetićima. Jedan od tih cvjetića je naše međusobno bolje upoznavanje. S radošću smo prihvatili prijedlog našeg patra Marijana da svaki mjesec skromno ali s ljubavlju proslavimo rođendane braće i sestara koji su rođeni u tom mjesecu. Marko je prihvatio gitaru i uz njene zvuke i naše glasove kojima nas je Bog obdario zapjevali smo Željku, Barbari,patru Marjanu pjesmu „Neka te Gospodin blagoslovi i neka te čuva“. Ovog puta bio je to naš zajednički rođendanski poklon.

     Kao župa dobit ćemo prikladno uokvirenu sliku Marije koju Otac i Sin i Dug Sveti krune za kraljicu. Slika je to lijevog  pomoćnog  oltara u našoj crkvi. Prema dogovorenom redoslijedu ova slika biti će  prisutna u  našim srcima i obiteljima po tri dana. Na taj način častiti ćemo Mariju, našu kraljicu i majku.  Još više povezani s njom moliti ćemo  za sveopće potrebe Crkve i naše osobne potrebe.

   Svakim danom sve bliži nam je najveći franjevački blagdan. Sveti Franjo već kuca na naša vrata i na naše srce. Za taj blagdan u našoj župi pripremiti ćemo se trodnevnicom. Očekujemo uvijek nam rado viđenog  patera Petra Cvekana koji će svojim uvijek nadahnutim i zanosnim propovijedima zasigurno doprinijeti našem većem oduševljenju za franjevaštvo koje smo izabrali kao naše  opredjeljenje.

 Za kraj našeg susreta ,Gospodinu koji je sama ljubav i dobrota,  pjevali smo svima  dragu nam pjesmu „O ljubavi ja pjevam o Isusu mom kralju“.

       Prisutni: pater Marijan,Jasenka Damjanović,Jasna Huzjak,Aranka Jalžabetić, Mira Brezenci,Ivana Večenaj,Milka Brunec,Barbara Mađerić,Đurđa Pek,Andreja Femec,Janja Ikić, Katarina Kopričanec, Marija Kuhar,Maja Dinić,Vesna Bunić, Marko Bunić, Alen Lazar,Željko Hojsak, Ivica Mikor,Dejan Dinić i pater Krunoslav

 

„NE ZABORAVI LIJEPE DANE! Jer ako ih zaboraviš, oni se više neće vratiti! Ispuni glavu radosnim mislima, srce pomirljivošću, dobrotom, radošću, ljubavlju, a usta smijehom – i sve će opet biti dobro!“  (Phil Bosmans)

 

Maja Dinić, , rujan 2012