Moja spoznaja ljubavi – jutro 13. 3. 2012.

Ostajem dulje u krevetu. To su predivni trenuci putovanja s Isusom kroz moj život i život moje djece. To putovanje se odvija ovako:

Zastajem na svakoj svojoj postaji života. I moj život je križni put i moram zastati na tom putu s Isusom i njegovom majkom Marijom, da bi predala teret koji još uvijek nosim i koji me još uvijek boli. Shvaćam da je Isus prije mene prošao baš svoj križni put, da bi mene nosio, podizao i liječio, na mojem križnom putu. Tiho zastajem kod svake boli i patnje, ne gledajući u nju, već gledam Isusa, kako On to tako jednostavno rješava. Da mi bude lakše shvatiti što će Isus uraditi, duh me vodi slici spremanja podataka u kompjuter. I dok se u njegovoj memoriji nakupi svega i svačega, vidim da je potrebno čišćenje, da bi mogla dalje spremati podatke. Dajem naredbu prebacivanja svih tih nepotrebnih podataka u pretinac, koji se zove koš. I onda je potrebno samo stisnuti tipku DELIT i pojavi se poruka: Vaši podaci su izbrisani. O dragi moji nije li i naš život pun ružnih i lijepih zapisa. Zapisa koje moramo s vremena na vrijeme pročistiti i dati Isusu da on napravi reda u toj zbrci životnih podatka. Nije li baš ovo milosno vrijeme Korizme, vrijeme Isusove muke, nama dano da bude vrijeme čišćenja i pospremanja naše « kuće», naše osobe? Zato ti predlažem sada s Isusom kreni na čišćenje. Gledaj kako sve teške i ružne slike tvog života, svi strahovi, depresije, mržnje…..sve to putuje samo u jedno mjesto, u ISUSOVO SRCE i više se ne vračaju k tebi. Baš i ja dok stojim pod Isusovim križem, tu susrećem i sebe, svoju djecu, Isusovu maku  i Ivana. Svjesna kapljica Krvi, kapljica Ljubavi koje padaju s križa na mene i moj životni put, zahvaljujem na Ljubavi koja obasja moj križni put, daje mu smisao i vodi me samo jednome cilju, a to je ŽIVOT. O, kako je malo potrebno. Uroniti u Isusovu Ljubav, da bi se pojavio osmjeh na licu, da bi se uzdigla nad vlastitu patnju. Ako se i tebi čini pretežak tvoj životni put, možeš ga osvijetliti, možeš prijeći na  sunčanu stranu i dozvoliti suncu da obasja tvoj životni put. Možeš to uraditi ovako:

  1. SABERI SE I UTOPI SE U OČEVOJ LJUBAVI ….( niže u ovom kutku, imaš upute kako ući u sabranost )…OPROSTITI SVIMA I ZAMOLITI DRUGE ZA OPROST….
  2. .PROLAZI S ISUSOM SVE POSTAJE SVOGA ŽIVOTA, tako da mu predaješ svaku tešku situaciju, bez prebiranja po njoj. I onda gledaj kako Isus uzima spužvu natopljenu svojom Krvlju i veli: VIDI ČINIM NEŠTO NOVO. NE GLEDAJ VIŠE U RUŽNE I NEGATIVNE SITUACIJE JER SVE SAM TO IZBRISAO……
  3. ZAHVALJUJ ISUSU… možeš mu zapjevati…zahvaljuj za svaku svoju patnju koja ti je prijateljica i po kojoj si spoznao Očevu i Isusovu Ljubav.

 

RADOSNO TI SVAKO TVOJE NOVO USKRSNUĆE!

                                                                                              Marijana