Obećanja frame Koprivnica

Svakodnevno donosimo neke dobre odluke i svi znamo koliko je dobar osjećaj kada postanemo svjesni što smo dobili s njima. Jedan od još ljepših osjećaja je kada tako nešto podijelimo i s prijateljima, a najljepši kada podijelimo i sa samim Bogom. Jedna od takvih odluka je odaziv na davanje obećanja. Obećanja su vrlo bitan dio života svakoga framaša i svake godine velik broj nas obećaje da će se odazvati na svaki poziv dobra. Da ta obećanja ne bi zaboravili, potrebno nam je da ih nakon godine dana obnovimo. Na to su se i ove subote, 15. rujna 2012., odlučili i naši koprivnički framaši u crkvi Sv. Antuna Padovanskog. Broj obećanika nije bio velik (nas 11) jer ipak smo mi jedna mala Frama, ali je bio dovoljan da nas velik broj fratara, framaša, prijatelja i članova obitelji dođe podržati u tako važnome danu naših života. Jedan od mnogih fratara koji su došli, a stvarno smo počašćeni tim velikim brojem u kojem su se odzvali, bio je i fra Ivan Penava koji je i vodio misu. S njime smo se već jako dobro upoznali i sprijateljili na duhovnoj obnovi koju nam je, također, on vodio te nam je sada jako puno značilo što je došao i na obećanja, vodio misu te održao predivnu propovijed punu nadahnuća.

 

Misno slavlje je, također, jako posebnim učinio i sam početak oko kojega su se naši framaši potrudili da bude domišljat, simboličan i nezaboravan. Naime, pri ulasku u crkvu obećanici su nosili u čašama vodu i kada su došli do oltara ulili su je u jedan vrč. Nakon što su se svi izredali, do oltara su dolazili svećenici, a među njima i naš duhovni asistent, fra Krunoslav Albert. Fra Kruno je vodu koju smo mi ulijevali u vrč izlio po maketi svijeta i njome ispunio prostore mora koji su bili prazni. Time smo na simboličan način htjeli poslati poruku svima oko nas, a i sebi samima da bi se trebali truditi iz dana u dan da se Njegova milost iz naših srdaca razlije po cijelome svijetu. Da bi se to i razumjelo tijekom misnoga slavlja, ispod makete svijetanapisali smo citat koji pomaže u objašnjenju našeg ulaska u crkvu. „Prošao je zemljom čineći dobro…(Dj 10,38) Nasljedujući Krista neka se Njegova milost iz naših srdaca razlije po cijelome svijetu!“

 

Nakon misnoga slavlja, pozvali smo sve koji su nas došli podržati na druženje u obližnju dvoranu. Uz druženje, također smo pripremili iznenađenje kojim smo  htjeli sve zabaviti i time pokazati koliko nam znači što su nas došli podržati u tako bitnome danu naših života. Naime, pripremili smo dva zabavna videa, jedan o našem superjunaku Framanu i jedan sa preradom pjesme „Somebody that I used to know“. Nažalost podosta velik broj prijatelja koji su htjeli biti s nama nisu mogli doći pa smo odlučili staviti naše videe na youtube i tako i s njima podijeliti našu kreativnost. Pa ako si upravo ti netko od tih ljudi koji nisu mogli doći, ovdje možeš pogledati naše uratke i jednostavno uživati.